Γιατί να πάρετε AAKG – FX? Leave a comment

Το AAKG, επίσης γνωστό και ως αργινίνη AKG ή άλφα κετογλουταρική αργινίνη, περιέχει το απαραίτητο αμινοξύ L-αργινίνη. Η ανθρώπινη βιοχημεία εξαρτάται από την αργινίνη να εκτελεί διάφορες σημαντικές λειτουργίες.

Βοηθά στην εξάλειψη της αμμωνίας ρυθμίζοντας τον κύκλο ουρίας. Η αργινίνη χρησιμεύει επίσης στην προώθηση της υγιούς λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Περαιτέρω, είναι γνωστό ότι είναι ένας βασικός παράγοντας στη σύνθεση πρωτεϊνών.

Ο άλφα κετογλουταρικός είναι ζωτικής σημασίας για τον αποτελεσματικό μεταβολισμό ορισμένων αμινοξέων, καθώς και για την υποδοχή της παραγωγής ενέργειας. Το AAKG χρησιμοποιείται επίσης κατά τη διάρκεια καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων για τις αγγειοδιασταλτικές ιδιότητές του, βοηθώντας να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν προβλήματα παράδοσης αίματος κατά τη διάρκεια των διαδικασιών.

Χορηγείται επίσης σε πολλούς μετεγχειρητικούς ασθενείς για την πρόληψη της μυϊκής βλάβης. Τέλος, είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση ορισμένων βακτηριακών λοιμώξεων και επαναλαμβανόμενων μολύνσεων ζύμης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *